Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τι να κάνετε σε τέσσερις περιπτώσεις "έκτακτης ανάγκης"

http://ift.tt/1ExxEC7 Μάθετε γρήγορα και απλά τι να αποφύγετε και τι να κάνετε σε τέσσερις συχνές περιπτώσεις ατυχημάτων.


Αν έχετε ρινορραγία


Αν νομίζετε ότι το να γύρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω είναι η σωστή κίνηση, τότε κάνετε λάθος! Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταπίνετε το αίμα, νομίζοντας ότι έχει σταματήσει η ρινορραγία.


Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να γύρετε το κεφάλι σας μπροστά και να πιέσετε δυνατά το μαλακό μέρος της μύτης πάνω στα ρουθούνια με το δείκτη και τον αντίχειρα, ώσπου να σταματήσει η αιμορραγία.


Αν πάθατε έγκαυμα


Βάζετε οδοντόκρεμα στο έγκαυμα; Λάθος! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ανακουφιστείτε, ενώ επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος να ερεθίσετε περισσότερο την περιοχή, προκαλώντας χημικό έγκαυμα.


Αν δεν έχετε ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα για το έγκαυμα, αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να βάλετε το χέρι σας ή το μέλος που έχει υποστεί το έγκαυμα κάτω από βρύση με κρύο νερό. Η δροσιά θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και το κάψιμο.


Πώς να σταματήσετε την αιμορραγία


Βάζοντας την πληγή κάτω από τη βρύση, μάλλον δεν καταφέρνετε τίποτα!


Πιέστε απλά την πληγή για μερικά λεπτά με μία γάζα και αφού σταματήσει η αιμορραγία, απολυμάνετε την περιοχή.


Τι δεν πρέπει να κάνετε, αν κάποιος λιποθυμήσει


Πολλοί θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουν κάποιον που έχει λιποθυμήσει, είναι να το σηκώσουν, να τον βάλουν να κάτσει και να του δώσουν λίγο νερό. Στην πραγματικότητα, όμως, οι κινήσεις αυτές είναι λάθος.


Επειδή συνήθως η λιποθυμία συνοδεύεται από πτώση της πίεσης, υπάρχει το ενδεχόμενο, αν αμέσως μετά το άτομο προσπαθήσει να σηκωθεί, είτε να ζαλιστεί πιο πολύ είτε να πέσει κάτω και να χτυπήσει. Επίσης υπάρχει κίνδυνος πνιγμού από το νερό που θα του δώσετε, καθώς μπορεί ακόμη να μην έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του, ώστε να ελέγχει τα αντανακλαστικά του. Καλό είναι λοιπόν για να αποφύγετε όλους αυτούς τους κινδύνους να του σηκώσετε τα πόδια ψηλά ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του αίματος και να ανακτήσει σταδιακά τις αισθήσεις του.


Πηγή



from The Secret Real Truth http://ift.tt/1LR9z9B

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου